Spring til indhold
Forside

Nyhed

Vil du lære mere om Open Access? Kom til gratis webinarer i uge 43

Lagt online: 26.09.2022

Ved du heller ikke, hvordan du gratis kan gøre din forskning åbent tilgængelig? Eller hvordan du beholder rettighederne til dit eget arbejde, når det er publiceret?

Nyhed

Vil du lære mere om Open Access? Kom til gratis webinarer i uge 43

Lagt online: 26.09.2022

Ved du heller ikke, hvordan du gratis kan gøre din forskning åbent tilgængelig? Eller hvordan du beholder rettighederne til dit eget arbejde, når det er publiceret?

Af Louise Thomsen, Anna Stegger Gemzøe, Kathrine Bjerg Bennike og Anne Lyhne Høj, Aalborg Universitetsbibliotek

Du kan blive meget klogere på Open Access via en række korte webinarer arrangeret af Det Danske Open Access Netværk. Der er webinarer om Open Access i forhold til publikationer, datasæt, ebøger, preprints, creative commons licenser, samt eksempler på, hvordan man kan tænke åbenhed som en grundlæggende del af sin forskning og sine samarbejder.

Webinarerne varer ca. en time, finder sted i uge 43 og er en del af Danish Open Access Week. Læs mere og tilmeld dig webinarerne her.

 

AAU-kurser om Open Access i uge 43

Tilmed vil der i samme uge være kurser kun for AAU-ansatte:

Hvad er Open Access?

Open Access – åben adgang til forskning – er et fænomen, som alle forskere og ansatte ved danske universiteter beskæftiger sig med mere eller mindre bevidst, men hvad ligger der bag begreberne og hvad skal du være opmærksom på, når du gerne vil gøre din forskning mest mulig åben tilgængelig?

- I VBN-teamet bliver vi ofte spurgt til, hvordan forskerne kan gøre deres artikler eller data åbent tilgængelig uden uforvarende at komme til at gøre det på ulovlig vis. Med dette tiltag, som er en fælles dansk indsats for at formidle Open Access og de mange aspekter, der er ved dette, så håber vi på at kunne nå så mange som muligt ved de danske universiteter, university colleges og andre forskningsinstitutioner i Danmark. Ved at gå sammen kan vi tilbyde en langt bredere vifte af webinarer, som fanger både nye forskere, men også mere etablerede forskere, fortæller Anne Lyhne Høj fra Universitetsbiblioteket.

Det Danske Open Access Netværk

Det er første gang, at Det Danske Open Access Netværk arrangerer disse fælles, nationale webinarer. Netværket håber på, at arrangementet bliver så stor en succes, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed i forbindelse med uge 43 og Open Access Week.

Det Danske Open Access Netværk består af repræsentanter fra de danske universiteter, university colleges og andre forskningsinstitutioner, som arbejder med Open Access på daglig basis.

Grib denne mulighed for at blive klogere på Open Access junglen sammen med kolleger fra hele landet.

Læs mere og tilmeld dig webinarerne her.

Læs mere om Det Danske Netværk for Open Access.