AAU Update

Uddannelse
Forskning
Samarbejde

Som en del af ligestillingsarbejdet på AAU, er der indført screening af alle engelske stillingsopslag med henblik på at sikre neutrale og inkluderende opslag. Screeningen foretages ved hjælp af et IT-program, som er indkøbt i en forsøgsperiode i 2020 og 2021.

Programmet anvendes inden opslag af videnskabelige stillinger. Det er valgfrit, hvem på instituttet der foretager screeningen. Det giver dog mest læring, hvis det er medarbejderen, som har udarbejdet stillingsopslaget, der anvender programmet.

 • +

  Hvordan får jeg adgang til programmet?

  Du får adgang ved at tilgå denne hjemmeside. Her skal du oprette dig som bruger, hvorefter du får tilsendt en mail med login-info. Programmet kan anvendes af alle medarbejdere med en AAU-mail. Brug gerne Google Crome, da programmet virker bedst i denne browser. 

 • +

  Hvordan virker programmet?

  Når du er inde i programmet, kan du lave et nyt stillingsopslag ved at trykke på ”create new job ad”. Du starter med at skrive titlen på stillingsopslaget, instituttets navn, hvorefter du kopierer teksten ind i tekstfeltet. Det er vigtigt, at du skriver navnet på instituttet, da der føres statistik over stillingsopslagenes inklusivitet på de enkelte institutter.  

  Programmet fremhæver de ord, som er biased ift. køn, alder og etnicitet, og giver forslag til en række neutrale alternative, som du kan erstatte ordet med. Du får desuden en forklaring på, hvorfor ordet er biased. Jo flere ord du udskifter, jo højere en ”inclusivity score” opnår du. Udviklingen af scoren vil fremgå af den udsendte statistik.

  Programmet virker kun på engelsk og kan derfor primært bruges til videnskabelige stillingsopslag. Der arbejdes på at udvikle en dansk version af programmet, men det vides endnu ikke, hvornår denne version er færdigudviklet. Såfremt programmet ønskes anvendt i forbindelse med rekrutteringen af en topleder, tilbyder leverandøren at lave screeningen på dansk.

 • +

  Kan jeg få en introduktion til programmet?

  Du kan få et overblik over programmet og dets funktioner via nedenstående GIF tutorials:

  - Opret nye stillingsopslag

  - Gennemgang af funktioner på forsiden

  - Gennemgang af funktioner i ’job listing’

Kontakt

Har du spørgsmål til ULD's arbejde, kan du skrive til
ULD's hovedpostkasse:
E-mail: ULD@adm.aau.dk.

Eller du kan kontakte:
AC-fuldmægtig Louise Toft Andersen
Tlf. 9940 7388
E-mail: ltand@adm.aau.dk