Fotoreportage fra et øde AAU

Normalt er der fyldt med liv på campus i Aalborg, men i disse uger står cykelstativer, bænke og bygninger øde hen. AAU Inside har været forbi et tomt AAU med et kamera. Se billederne her.

Af Lea Laursen Pasgaard (tekst) og Emilie Bach Pedersen (fotos), AAU Kommunikation

Mandag den 4. maj er det 54 dage siden, at statsminister Mette Frederiksen lukkede store dele af det offentlige Danmark – og dermed også AAU – ned pga. risiko for spredning af coronavirus. Siden da har universitetet ligget øde hen. Kun universitetets nødberedskab har haft adgang til universitetets bygninger, mens et mindre antal forskere og studerende for nylig fik adgang til laboratorierne, fordi dette var strengt nødvendigt for specialerne og for at videreføre eller opretholde forskning.

AAU Inside er gået en tur gennem campus i Aalborg Øst og Aalborg City. Se billederne af et øde AAU nedenfor.

Tomt AAU-campus i Aalborg Ø. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU

Normalt er der en livlig færden på stierne mellem bygningerne på AAU's campus i Aalborg Øst. Lige nu er de tomme.

Søen på campus. Foto: Emilie Bach Pedersen

Havde det ikke været for corona, havde området omkring søen været et trækplaster på en lun forårsdag.

Tomt cykelskur på AAU. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU

Tom parkeringsplads på AAU i Aalborg. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU

Tomme cykelskure og parkeringspladser vidner om, at medarbejdere og studerende ikke befinder sig på campus i øjeblikket.

Tomme lokaler på AAU. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU
Hverken medarbejdere eller studerende kan i øjeblikket komme ind i AAU's bygninger, fordi de er låst af. Derfor bliver det kun til et kig ind af vinduerne.

Pladsen ved CREATE er tom. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU

Bænke ved CREATE. Foto: Emilie Bach Pedersen, AAU

Pladsen og terrasserne ved CREATE-bygningen i Aalborg C. er også helt affolket.

CREATE-bygningen ved havnefronten i Aalborg. Foto: Emilie Bach Pedersen

Hold dig opdateret

AAU's coronaberedskab følger myndighedernes udmeldinger og opdaterer løbende med relevant nyt for AAU's medarbejdere og studerende på www.aau.dk/coronavirus.