Æresdoktorer på AAU 2020 udnævnes officielt i 2021

Æresdoktorer på AAU 2020

Den officielle udnævnelse af AAU’s fem æresdoktorer i 2020 er udskudt til næste år på grund af coronasituationen, men navnene er på plads – se de fem æresdoktorer her.

Tekst: Trine Kristensen, AAU Kommunikation

Traditionen tro udnævnes der hvert år æresdoktorer på AAU – én for hvert fakultet. Og traditionen tro tildeles titlen officielt til AAU’s årsfest. Men som så meget andet blev årsfesten som bekendt desværre aflyst på grund af coronaepidemien.

De fem æresdoktorer i 2020 har sagt ja til at blive udnævnt officielt ved årsfesten 2021 – men allerede nu kan du læse mere om de enkelte æresdoktorer i 2020 her:

Om æresdoktorer på AAU

Æresdoktorer på AAU er højt anerkendte forskere, der gennem internationalt forskningssamarbejde har haft væsentlig betydning for forskningsmiljøet på AAU. AAU har valgt en international forsker inden for hvert af universitetets hovedområder, som hvert år anerkendes med den højeste videnskabelige udmærkelse: Doctor Honoris Causa.

Se tidligere æresdoktorer på AAU her

Academic Round Table

I forbindelse med de fem æresdoktorers udnævnelse ved AAU’s årsfest skulle de ligeledes have deltaget i Academic Round Table – en rundbordssnak mellem æresdoktorerne og unge forskningstalenter i AAU’s talentplejeprogram med rektor Per Michael Johansen som ordstyrer. Academic Round Table fandt sted for første gang i 2019.

Formålet med arrangementet er blandt andet at facilitere erfaringsudveksling mellem æresdoktorerne og talenterne, hvor emner som akademiske karriereveje, tværvidenskabelig forskning og universiteternes fremtidige rolle er i fokus.

Academic Round Table 2020 blev selvsagt også aflyst, men det er planen, at det i stedet afholdes i 2021.

Læs om Academic Round Table 2019 her

Læs om AAU’s talentplejeprogram her