AAU logo

AAU Update

AAU vender (så småt) tilbage: Dorte Stigaard

AAU vender (så småt) tilbage: Dorte Stigaard

Det fysiske møde er rigtig godt, især når man skal drøfte svære ting. Men det er også blevet tydeligt, at resultater og fleksibilitet ikke afhænger af faste, fysiske mødetider. Det har innovationsdirektør Dorte Stigaard erfaret efter 11 uger med hjemmearbejde.

Tekst og foto: Dorte Stigaard, innovationsdirektør

Hvordan er det at være tilbage igen?

Onsdag morgen skulle strygebræt og strygejern efter 11 uger igen findes frem, og mascara blev igen en del af morgenritualet. Klokken 9.00 var jeg klar til at møde direktionskollegerne fysisk igen.

Og hold da op, hvor var det godt at se hinanden som andet end firkanter på en skærm :-). Stemningen var på én gang løssluppen og lidt anspændt, for vi skulle lige have helt styr på alt det med afstand, afspritning, kontaktpunkter og hvem hælder op af termokanden.

Men skønt velkommen tilbage til det fysiske møde, hvor ikke kun det talte sprog gælder, men hvor der er både øjenkontakt og kropssprog, og hvor man på en helt anden måde fornemmer ikke kun fagligheden, men også personligheden og glimtet i øjet -  eller de rynkede bryn ;-)

Når det ikke kun er envejs information, men kommunikation og dialog om også svære ting, foretrækker jeg det fysiske møde.  

Og fra næste uge glæder jeg mig meget til at byde medarbejderne i AAU Innovation velkommen fysisk tilbage – der er liiiiige en helt masse praktiske ting omkring rengøring, flytning af borde og stole, skiltning, ensretning af gang-arealer osv., køkken- og kaffemaskineregler, der skal være helt styr på – se billedet for Taskforce Genåbning’s planlægningsmøde:

Hvad tager du med dig fra hjemmearbejdsperioden?

Først og fremmest, hvor vanvittigt gode, vi både hver for sig og sammen er blevet til at udnytte de digitale muligheder – og til at transformere analoge møder, workshops og seminarer til digitale udgaver, med stor hast, stor kvalitet og stort udbytte. Det skal vi holde fast i og videreudvikle – det kan være med til at frigive tid fra møder til andre – og måske nogle gange vigtigere – opgaver, og lette presset på rejsebudgetter. Og det er langt nemmere at få et kort(ere) møde i Skype, Teams eller ZOOM i kalenderen, end et længere, fysisk møde.

Det har også været tankevækkende, at mine mellemlederes store fokus på nærværende ledelse på distancen faktisk har medvirket til mere sammenhængskraft, særligt i de teams, der normalt fysisk er fordelt på Aalborg, København, Esbjerg og Bruxelles. Det har også en vis demokratiserende effekt, at alle ”fylder lige meget på en skærm” ;-)

Så ledelsesværktøjskassen er blevet udvidet, og det er væsentligt for mig, at medarbejderne ikke måles på fysisk fremmøde 8-16, men på resultater og fleksibilitet, der forener arbejdspladsens og den enkeltes behov  - så er præcis tid og sted for mindre vigtigt.