AAU tilbyder i år virtuelle møder med potentielle studerende grundet COVID-19. Arkivfoto: Lars Horn

AAU tilbyder virtuelle møder med potentielle studerende

Som konsekvens af corona-situationen har AAU lanceret virtuelle tilbud målrettet potentielle studerende. Via videomøder og chats kan måske kommende studerende komme i dialog med nuværende AAU-studerende.

Tekst: Lea Laursen Pasgaard og Trine Kristensen, AAU Kommunikation. Foto: Lars Horn

Grundet COVID-19 har AAU ikke haft mulighed for at afvikle eller deltage i de almindelige rekrutteringsaktiviteter som ’Studerende for en dag’ eller et af de helt store vejledningsarrangementer Studieinfo.nu, hvor flere end 22.000 gymnasieelever plejer at kunne mødes med studerende fra videregående uddannelser i Jylland og på Fyn.

Derfor har Studievejledningen på AAU i samarbejde med AAU Kommunikation fundet på en alternativ online løsning, hvor potentielle studerende kan få en samtale med en nuværende studerende fra den uddannelse eller det uddannelsesområde, personen er interesseret i. Denne mulighed vil universitetet informere tydeligt om på sine uddannelsessider og informationskampagner frem mod ansøgningsfristen for kvote 1 den 5. juli.

Virtuelle møder erstatter de fysiske møder

- En væsentlig del af rekruttering handler om at lade potentielle studerende møde og tale med nuværende studerende. De er i øjenhøjde med hinanden og forstår hinandens verdener. Når det nu ikke kan lade sig gøre at møde de potentielle studerende fysisk i denne omgang på grund af corona-situationen, er videomøder og chats et rigtig fint alternativ, forklarer kommunikationsmedarbejder Astrid Luise Bogner, der er ansvarlig for AAU’s deltagelse i Studieinfo.nu.

Tanken er, at de enkelte institutter og studier kan bede studenterstudievejledere om at udbyde denne mulighed for videomøder og chats med potentielle studerende – fx med opslag på sociale medier og på de enkelte uddannelsessider.

Der er udarbejdet en vejledning til studenterstudievejlederen, som kan anvendes i forbindelse med tiltaget. Denne er formidlet til uddannelsernes studievejledere. Det online værktøj, som kan anvendes til videomøder med potentielle studerende, er Microsoft Teams og Zoom.

Kontakt Astrid Luise Bogner for yderligere information