AAU logo

AAU Update

Ulla Langballe arbejder hjemmefra. Privatfotos

AAU arbejder hjemmefra: Ulla Langballe

Fælles afdelingsmøde, virtuel fredagsbar, skype-frokoster og fælles træning. I HR-afdelingen gør afdelingssekretær Ulla Langballe og hendes kolleger, hvad de kan for at holde kontakten og bevare motivationen i perioden med hjemmearbejde.

Af Ulla Langballe, HR-afdelingen

Jeg er afdelingssekretær i HR-afdelingen og sidder med en bred vifte af opgaver. Min arbejdsdag går hurtigt, jeg var så overrasket over, at vi allerede i fredags fejrede syv ugers jubilæum med hjemmearbejde. Det giver stof til eftertanke, når vi opdager, at verden går videre, selvom den ikke kører i det samme hamsterhjul, som vi er vant til.

Vi afholder en del virtuelle møder, ledermøde (to gange ugentligt), sparringsmøder med kolleger samt planlægningsmøder med Administrativ Efteruddannelse for Universitetsansatte. Jeg er med til at planlægge efterårets AEU-seminar for chefsekretærer, og det klares fint virtuelt med kolleger fra landets universiteter.

Jeg kan varetage langt størstedelen af mine opgaver hjemmefra. Det der er sværest og hårdest for mig er, at jeg ikke er fysisk sammen med mine kolleger – de betyder alverden for mig, og jeg er et ekstremt socialt menneske, så det ikke at se mine kolleger og vide, hvordan de har det, og hvilke arbejdsopgaver de går og knokler med, det er klart min største udfordring. Så jeg er blevet rigtig god til at ringe til mine kolleger i stedet for at skrive.

Jeg tænker hele tiden over, at det skal være dejligt at sidde herhjemme, så jeg har puttet en dug under min pc, og så giver jeg altid kontoret friske blomster. Derudover nyder jeg, at jeg fra min arbejdsplads kan følge med i livet på havnefronten, og det er sjovt at se, hvordan vores statsministers udtalelser kan påvirke livet på havnen.

Vi finder sjove alternative løsninger

Vi har i HR både lavet fælles afdelingsmøde, virtuel fredagsbar indenfor de enkelte arbejdsområder, skype-frokost osv. På Niels Jernes Vej 12 i Aalborg er AAU Kompetenceudvikling, International Staff Unit og Specialistcentret placeret. Vi inviterede til fredagsbar, hvor adgangskravet var hat eller briller. Det alene gav en sjov og dejlig stemning. Min kollega havde lavet en Kahoot-quiz med almen viden. Spørgsmålene kom på pc’en, og så svarede vi med app’en på vores mobil. Det var super hyggeligt og en god måde at være sammen.

Kahoot-quiz i HR-afdelingen. Privatfotos

Nyt tiltag her i 8. uge

I denne uge starter vi op med fælles træning til frokost. 10 mininutter hvor jeg har lovet at starte med at være indpisker til gode øvelser til stræk og mobilitet. Det har vi alle brug for, nu hvor vi virkelig mærker, at vi sidder ned mange flere timer om dagen, end vi plejer.

Så jeg glæder mig til at skulle have kollegerne op af stolene og ud på gulvet to gange om ugen. Måske det også bliver med skøre gimmicks undervejs. Her glæder jeg mig også til at anvende Zoom, som flere af mine dygtige kolleger allerede har rigtig gode erfaringer med.

Når jeg har fri

Så sørger jeg for at dyrke en masse motion, gerne sammen med mine drenge. Ofte starter jeg dagen med at gå, cykle eller løbe, så er jeg ligesom klar til dagens arbejde. Min træner laver online træning ca. 10 timer om ugen, så der er masser af mulighed for både at strække kroppen via pilates eller få pulsen op med HIIT-træning. Én gang om ugen mødes jeg med et hold venner, hvor vi byder dagen velkommen med et dyp i Limfjorden. Det er en skøn måde at blive mindet om, at vi stadig er i live, raske og privilligerede. Der er så meget, vi fortsat kan i DK, trods corona. Jeg har en bror, som er bosiddende i Barcelona, og han har nu siddet indenfor i sin lejlighed i 50 dage.

Så at vi i DK kan komme ud hver dag, nyde foråret og trods alt tage en gåtur med en veninde. Det hjælper så meget i disse corona-tider.

Morgenbadning ved Limfjorden og udsigt til havnen. Privatfotos

OM 'AAU ARBEJDER HJEMMEFRA':

AAU-ansatte skal i disse uger arbejde hjemmefra pga. coronavirus. Men hvordan får man arbejdsdagen til at fungere, og hvordan bevarer man kontakten til kollegerne? I denne artikelserie har vi spurgt en række AAU-ansatte, om de vil dele billeder af deres hjemmekontorer og give deres bedste tips til, hvordan man bedst får arbejdsdagen til at fungere derhjemme.

Vil du være med? Send 2-3 billeder, inkl. et selfie, samt nogle linjer til inside@adm.aau.dk. Beskriv hvilke arbejdsopgaver du sidder med, hvordan I bevarer kontakten i din afdeling og kom gerne med nogle gode råd til, hvordan man får hjemmearbejdet til at fungere bedst muligt.