Jeanette Arboe arbejder hjemmefra. Privatfoto

AAU arbejder hjemmefra: Jeanette Arboe

På Institut for Kultur og Læring holder det administrative personale den sociale kontakt ved lige via hyppige videomøder. De har også været samlet i en virtuel fredagsbar, hvor de fik lejlighed til at skåle med hinanden og tale om det, der foregår derhjemme.

Af Jeanette Arboe, ph.d.-programsekretær ved Institut for Kultur og Læring

Hvordan har hjemmearbejde og corona påvirket dine arbejdsopgaver?

Da størstedelen af mine opgaver løses ved computeren, kan jeg stadig løse de fleste opgaver, ligesom jeg plejer. Det er blot lokationen, der er anderledes. Og måden vores ph.d.-forsvar bliver afholdt på… Jeg brugte en del tid på at forberede det første ph.d.-forsvar, jeg havde online den 27. marts. Under forberedelsen til forsvaret glædede jeg mig meget over den måde, alle involverede var indstillet på, at dette skulle lykkes. Og det gjorde det, rigtigt godt endda. Takket være et godt samarbejde mellem instituttet, udvalget, IT Service og deltagerne.

Hvad gør du for at bevare den sociale kontakt i din afdeling?

Jeg prøver at bevare den sociale kontakt til kollegaerne, ved at ringe til dem, hvis jeg kan se, de er ledige i Skype for Business, i stedet for at maile til dem. Jeg har et par gange indkaldt til fyraftensbajer og fredagsbarer, hvor dem der har mulighed for det, møder ind. Så skåler vi med hinanden og fortæller om, hvordan det står til hjemme.

Virtuel fredagsbar på Institut for Kultur og Læring via Zoom. Privatfoto

Har du nogle tips til, hvordan man får arbejdsdagen på hjemmekontoret til at fungere bedst muligt?

Jeg har i samarbejde med min mand, der også arbejder hjemme, lavet en struktur, som vi forsøger at holde fast i. Jeg starter min arbejdsdag klokken otte. Kl. 12 spiser jeg frokost med de børn, der er hjemme, jeg holder pause kl. 14-14.15, når den mindste kommer hjem fra skole, og jeg holder fri kl. 15.30. Jeg har desværre ikke et kontor, hvor jeg kan lukke døren. Jeg sidder i køkkenet ved en indrettet arbejdsplads, så når jeg har fri, slukker jeg computeren, og den bliver ikke tændt før næste morgen. Så ved drengene også, hvornår mor er på arbejde, og hvornår hun har fri. Jeg synes, at den struktur, vi har nu, fungerer fint for hele familien.

Ellers må jeg sige, at jeg er begyndt at nyde tiden herhjemme sammen med mine børn. Jeg føler, at jeg har større overskud til hverdagen og mere energi i weekenden til at lave noget sammen og til at få sat skik på huset. Alle de ting, man har snakket om at få lavet i årevis, de bliver pludseligt til noget, når man ikke lige kan komme i Aalborg Storcenter og handle hver weekend.

Har du nogle tips til, hvordan man bevarer sammenholdet med kollegerne, selvom man ikke sidder sammen pt.?

Ring til kollegaerne ofte, gerne med video på. Så får man set hinanden…

Jeanette Arboes hjemmekontor. Privatfoto

OM 'AAU ARBEJDER HJEMMEFRA':

AAU-ansatte skal i disse uger arbejde hjemmefra pga. coronavirus. Men hvordan får man arbejdsdagen til at fungere, og hvordan bevarer man kontakten til kollegerne? I denne artikelserie har vi spurgt en række AAU-ansatte, om de vil dele billeder af deres hjemmekontorer og give deres bedste tips til, hvordan man bedst får arbejdsdagen til at fungere derhjemme.

Vil du være med? Send 2-3 billeder, inkl. et selfie, samt nogle linjer til inside@adm.aau.dk. Beskriv hvilke arbejdsopgaver du sidder med, hvordan I bevarer kontakten i din afdeling og kom gerne med nogle gode råd til, hvordan man får hjemmearbejdet til at fungere bedst muligt.