Bo Jeppesen arbejder hjemmefra. Privatfoto

AAU arbejder hjemmefra: Bo Jeppesen

Bo Jeppesen er chefrådgiver i Rektorsekretariatet og en del af AAU's coronaberedskab. Her er der mange små og store tandhjul, der skal passe sammen, når undervisningen af studerende skal foregå digitalt, eller forskere med et kritisk behov skal have adgang til et lukket universitet.

Af Bo Jeppesen, Rektorsekretariatet

Hvor og hvordan har du indrettet dit hjemmekontor?

Jeg sidder eller står som regel ved spisebordet med min laptop, eller som lige nu i en lænestol og skriver og ringer.

Hvordan har COVID-19 og det at skulle arbejde hjemmefra påvirket dit arbejde?

På i hvert fald to afgørende punkter har det påvirket mit arbejde. For det første har det sat en brat stopper for møder i København med AAU’s interessenter. For det andet den tætte vidensdeling og sparring i mit lille team og Rektorsekretariatet, med rektoratet og AAU Kommunikation. Og så savner jeg også den daglige humor mellem os, som den fysiske adskillelse gør det noget sværere at udfolde. Men jeg vil også nævne, at det har givet større frihed, f.eks. er vores hund glad for, at jeg kan tage en gåtur i parken midt på dagen.

Hvilke opgaver sidder du med lige nu?

Først og fremmest er jeg med i AAU’s coronaberedskabsgruppe, hvor vi koordinerer universitetets handlinger som følge af myndighedernes retningslinjer. Men coronakrisen har ikke mindsket rollen som rådgiver for rektoratet og universitetet i forhold til at navigere og kommunikere i den politiske kontekst.

Hvordan foregår arbejdet i coronaberedskabet?

I begyndelsen af krisen mødtes vi via Skype hver anden dag, nu er det en gang om ugen eller efter behov. Her diskuteres og koordineres konsekvenserne af myndighedernes udmeldinger på baggrund af en behandling i direktionens coronaberedskab. Der er f.eks. mange små og store tandhjul, der skal passe sammen, når undervisningen af de studerende skal foregå digitalt, eller hvilke forskere, der har et kritisk behov for adgang til et lukket universitet. Og vi finder ud af, hvad og hvordan det bedst bliver kommunikeret ud til alle relevante på AAU. Et af resultaterne er bl.a. AAU’s coronahjemmeside og mails til ansatte og studerende.

Hvordan fungerer dialogen mellem AAU og ministeriet?

Det har her under coronakrisen primært været centreret omkring rektor og hans arbejde som næstformand i rektorkollegiet, ligesom universitetsdirektørerne har været på overarbejde, fordi ministeriet har været fokuseret på at have en ensartet og koordineret dialog med alle universiteterne om følgerne af coronakrisen. Min egen dialog med folk i og omkring ministeriet har været med eller mindre sat på standby, fordi kendte dagsordener for de politiske rammer for universiteterne har ligget underdrejet som følge af fokus på coronaepidemiens konsekvenser.

Hvad glæder du dig mest til, når universitetet får lov til at åbne fysisk op igen?

Det er at få headsettet af mine store ører. De bliver så varme :-)

Hvad har været den største aha-oplevelse for dig under coronakrisen?

Det er nok, at den digitale opgaveløsning fungerer på lange stræk, og at kropssproget betyder mere, end vi tror. Selvom jeg jævnligt prædiker, at jeg kan skrive og formulere mig nok så elegant, så er det i sidste ende måden vores ansigt og krop formidler ordet, der afgør, om du tror på det... Men teknologien bliver også her bedre og bedre, så det er blevet sværere og sværere at gemme sig bag skærmen.

OM 'AAU ARBEJDER HJEMMEFRA':

AAU-ansatte skal i disse uger arbejde hjemmefra pga. coronavirus. Men hvordan får man arbejdsdagen til at fungere, og hvordan bevarer man kontakten til kollegerne? I denne artikelserie har vi spurgt en række AAU-ansatte, om de vil dele billeder af deres hjemmekontorer og give deres bedste tips til, hvordan man bedst får arbejdsdagen til at fungere derhjemme.

Vil du være med? Send 2-3 billeder, inkl. et selfie, samt nogle linjer til inside@adm.aau.dk. Beskriv hvilke arbejdsopgaver du sidder med, hvordan I bevarer kontakten i din afdeling og kom gerne med nogle gode råd til, hvordan man får hjemmearbejdet til at fungere bedst muligt.