AAU-professorerne Kim Guldstrand Larsen, Petar Popovski og Remus Teodorescu modtager bevillinger fra VILLUM FONDEN. Foto: AAU

VILLUM FONDEN støtter tre AAU-forskere med 88,5 millioner kroner

AAU-forskere får tre af 10 prestigefyldte Villum Investigator-bevillinger. Samlet modtager de 88,5 millioner kroner til nye forskningsprojekter.

af Mads Gregersen, AAU Kommunikation

Der er tre AAU-forskere blandt de 10 modtagere af Villum Investigator-bevillingerne, som i dag uddeles af VILLUM FONDEN. Bevillingerne gives hvert andet år til internationalt anerkendte forskere inden for de naturvidenskabelige og tekniske fag. De tre AAU-modtagere er:

Professor Kim Guldstand Larsen, Institut for Datalogi, modtager 30 millioner kroner til projektet S4OS: Scalable analysis and Synthesis of Safe, Small, Secure and Optimal Strategies for Cyber-Physical Systems.

Professor Petar Popovski, Institut for Elektronisk Systemer, modtager 30 millioner til projektet Wireless Architectures for intelligent and Trusted connectivity in the posT-5G ERa (WATER).

Professor Remus Teodorescu, Institut for Energiteknik, modtager 28,5 millioner til projektet Smart Battery.

Til vigtig og banebrydende viden

De 10 modtagere er udvalgt blandt 72 ansøgere efter vurdering af VILLUM FONDENs arbejdsgruppe, bedømmelse hos tre uafhængige fagfæller og endelig udvælgelse af fondens bestyrelse. Bevillingerne løber over seks år.

- Villum Investigator-programmet giver nogle af verdens bedste forskere tid og plads til at forfølge deres bedste ideer. Med bevillingerne kan de ti Investigators under frie rammer udvikle excellent forskning og skabe vigtig og banebrydende viden, der kommer både forskningen og vores samfund til gavn, siger bestyrelsesformand i VILLUM FONDEN, Jens Kann-Rasmussen.

Den 27. april 2021 fejres Villum Investigators ved en ceremoni i VILLUM Window Collection i Søborg med deltagelse af blandt andre uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Læs mere om Villum Investigator-programmet hos VILLUM FONDEN.