AAU Update

Videnskabsmænd er også kvinder: Det er vigtigt med en god mentor

Videnskabsmænd er også kvinder: Det er vigtigt med en god mentor

I AAU’s nye podcastserie 'Videnskabsmænd er også kvinder' fortæller fem kvindelige forskere fra Aalborg Universitet om deres forskerkarriere. I tredje afsnit fortæller lektor Mette Hedegaard Thomsen om sin forskning i vadehavsplanten salturt, der er en lille brik i kampen mod klimaforandringerne.

Af Jane Grønning Johansen, AAU Kommunikation. Illustration: Søren Emil Søe Degn, AAU Kommunikation.

Der er langt flere mænd end kvinder i den akademiske top, og på Aalborg Universitet er knap fire ud af ti forskere kvinder. Jo højere man kommer op af karrierestigen, jo færre kvinder finder man. På Aalborg Universitet betyder det, at kun 20 procent af professorerne er kvinder.

Det sætter vi fokus på med AAU’s nye podcastserie ’Videnskabsmænd er også kvinder’, som Udvalget for Ligestilling og Diversitet (ULD) står bag.

Tredje afsnit udkommer fredag den 17. september og her medvirker Mette Hedegaard Thomsen, der er kemiingeniør og lektor ved Institut for Energiteknik.

I podcasten fortæller hun om sin forskning i vadehavsplanten salturt, som er en lille brik i kampen mod klimaforandringerne. Men hun fortæller samtidig om at bo og forske i Abu Dhabi og om, hvor vigtigt det er at finde gode mentorer undervejs.

Du kan lytte til Mette Hedegaard Thomsens fortælling i tredje afsnit af podcasten ’Videnskabsmænd er også kvinder’ her eller der, hvor du hører podcast.

Har du endnu ikke lyttet til podcasten ’Videnskabsmænd er også kvinder’, så kan du møde professor Tine Jess og professor Anette Borchorst, der medvirker i podcasten, lige her:

 

Fjerde afsnit af ’Videnskabsmænd er også kvinder' udkommer fredag den 1. oktober, og her kan du møde professor Stefania Serafin fra Institut for Arkitektur og Medieteknologi.

Læs også:

Ny podcastserie fra AAU: Videnskabsmænd er også kvinder

Videnskabsmænd er også kvinder: I starten lignede det spild af tid

Læs mere om Udvalg for Ligestilling og Diversitet og universitetets forskellige indsatser på ligestillingsområdet her.