Stort fremmøde ved AAU-topkonference om klima og miljø

En minister og et væld af tunge navne inden for forskning og dansk erhvervsliv deltog torsdag i en topkonference om bæredygtighed, der blev arrangeret af AAU under Energiens Folkemøde i Esbjerg. Prodekan Thorkild Ærø fra ENGINEERING bød velkommen.

Af Mads Gregersen, AAU Kommunikation

- Jeg er glad for, at vi på Aalborg Universitet har fået lov til at lægge rammer til den spændende dag, vi går i møde. Grøn omstilling og bæredygtighed er et nøglepunkt i en stor del af de aktiviteter, vi som universitet foretager os. Det gælder forskning i nye teknologier, det gælder uddannelse af fremtidens arbejdsstyrke og det gælder nyttiggørelsen af den nyeste viden i vores omverden.

Sådan lød det fra Thorkild Ærø, prodekan for myndighedsbetjening og sektorsamarbejde hos ENGINEERING, da han den 16. september bød velkommen til en topkonference om bæredygtighed, som AAU har været med til at arrangere. Den forgik på campus i Esbjerg i forbindelse med Energiens Folkemøde.

Temaet for konferencen var eksperternes bud på en ønskelig og realistisk udvikling af klima, energi og miljø frem mod 2030 og 2050.

FRA OLIE OG GAS TIL GRØN OMSTILLING

Her var oplæg og paneldebatter med et væld af forskere og tunge navne fra det danske erhvervsliv - blandt andet fra organisationer som Ørsted, Danfoss og Vestas. Derudover deltog transportminister Benny Engelbrecht (S), der fortalte om regeringens planer for klima- og energiområdet.

Fra AAU deltog blandt andre forskningsleder Mette Hedegaard Thomsen og centerleder Jens Bo Holm-Nielsen – begge fra Institut for Energis afdeling i Esbjerg.

I sin tale gjorde prodekan Thorkild Ærø også opmærksom på, at den grønne omstilling er et omdrejningspunkt for AAU’s aktiviteter i Esbjerg. En by, som i løbet af årene har udviklet sig fra at være drevet af fiskeri, olie og gas til også at være langt fremme på den grønne dagsorden.

- Men selvom lokationen i dag er Esbjerg, så er Aalborg Universitet et landsdækkende og internationalt anerkendt universitet. Vi går helhedsorienteret til udfordringerne, og vi udnytter ofte den styrke, der ligger i at kunne trække på spidskompetencer på tværs af fagligheder og på tværs af landet. Fra Aalborg, København eller Esbjerg, når opgaven kræver det. Dét har vist sig at være en stor styrke, sagde han.

Læs mere hos Jydske Vestkysten, som også var til stede ved konferencen.