STOR HÆDER TIL FREMRAGENDE AAU ESBJERG-STUDERENDE

Esbjerg Universitetspris 2020 blev fredag overrakt til Morten Eggert Nielsen ph.d. fra Institut for Energiteknik. Prisen uddeles årligt til særligt dygtige og aktive universitetsstuderende i Esbjerg.

Af Morten Stendevad/Line Jørgensen
Foto: Morten Stendevad

For 21. gang blev Esbjergs dygtigste studerende hædret, da Business Esbjergs bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen fredag d. 20. november overrakte Universitetsprisen til to studerende fra byens universiteter.

Selvom prisoverrækkelsen i år fandt sted i en mere afdæmpet form grundet corona-restriktioner, var der stadig plads til store smil og lykønskningstaler, da der blev uddelt diplom, blomster og ikke mindst pengepræmien på 25.000 kr.

Innovation og erhvervskobling

Business Esbjerg står med støtte fra en række erhvervsbaserede fonde bag Esbjerg Universitetspris, der første gang blev uddelt i 2000. Fondene stiller hvert år 50.000 kroner til rådighed til Esbjerg Universitetspris til studerende ved de to universiteter.

- Det er vigtigt at uddele denne pris af flere årsager. I Danmark skal vi leve af at være innovative og skabe nye produkter og processer. Det er dagens vindere gode eksempler på. Vi har behov for talent, og det gælder ikke mindst i Esbjerg, hvor vi bl.a. er stærke på offshore og vind, men også gerne skal finde nye områder, som skal få os til at vokse som by, forklarer Flemming N. Enevoldsen om baggrunden for prisuddelingen.

- Samtidig slog det mig i dag, at vi har nogle universiteter, studier og studerende, som er fantastiske til at skabe kobling til erhvervslivet. Derfor vil vi med denne pris også slå et slag for, at virksomhederne får øjnene op for den viden og det talent, som er superrelevant for dem, uddyber Business Esbjergs bestyrelsesformand.

Nytænkning til vindenergisektoren

Dagens prismodtager fra AAU Esbjerg var Morten Eggert Nielsen fra Institut for Energiteknik, som netop har færdiggjort sit ph.d.-studie, som handler om beregningsmetoder, der kan bruges til at simulere havbølgers interaktion med offshore-konstruktioner.

- Jeg er selvfølgelig meget glad for prisen, som er et stort skulderklap. Det er altid rart med et synligt bevis på, at det man laver, har værdi. Og så betyder det ekstra meget, at det er kommende kolleger, der giver en det skulderklap, hvilket er med til at motivere mig endnu mere, fortæller Morten Eggert Nielsen, som nu arbejder som timelønnet underviser for bygningsingeniør- og maskiningeniørstuderende på AAU og derudover varetager han undervisning omkring bølgedynamik og modellering af havbølger på civilingeniøruddannelsen.

I indstillingen, som Jens Bo Holm-Nielsen, Sektionsleder Sektion for Energiteknik, og Anders Schmidt Kristensen, Lektor ved Sektion for Energiteknik står bag, lægges vægt på, at Morten Eggert Nielsen i løbet af de seneste år som ph.d.-studerende, og videnskabelig assistent har udviklet flere, nye computerbaserede beregningsmetoder til simulering af fysiske problemstillinger. Det vil på sigt tillade mere præcise estimater af bølgelaster på både fastfunderede og flydende konstruktioner, hvilket især er interessant og relevant i takt med den øgede fokus på flydende offshore-vindmøller i vindenergisektoren.

Bag om Universitetsprisen

• Esbjerg Universitetspris uddeles til fremragende studerende ved Aalborg Universitet Esbjerg og SDU Esbjerg for at fremme erhvervsrettet forskning i innovation, kompetence og internationalisering.
  • Det er de to universiteter, der indstiller fremragende studerende til universitetsprisen som uddeles hvert år i november
  • Fondene: Claus Sørensens Fond, Danske Bank Fonden i Esbjerg, Business Esbjerg, Esbjerg Fonden samt Lida & Oskar Nielsens Fond stiller op til 50.000 kroner til rådighed for universitetsprisen hvert år.
  • Dagens anden modtager af universitetsprisen var Dorte Marie Nielsen fra kandidatuddannelsen Sports and Event Management på SDU, som var blevet indstillet på baggrund af sit speciale om frivilliges motivation ved sport- og musikbegivenheder.