AAU Update

Billede af AAU Science and Innovation Hub. Foto: Kasper Busk Gregersen.

Se billeder: Science and Innovation Hub holder tidsplan trods corona

På trods af nedlukning og skiftende arbejdsbetingelser er AAU Science and Innovation Hub hastigt ved at tage form. Rejsegildet er planlagt til den 10. juni, hvis coronaen tillader det, lyder det fra projektleder Kasper Busk Gregersen.

Af Mads Degn Gregersen, AAU Kommunikation

Hverken coronarestriktioner eller nordjysk nedlukning har for alvor bremset byggeriet af Science and Innovation Hub på AAU’s campus i Aalborg.

Det fortæller Kasper Busk Gregersen, projektleder på det 8.500 m2 store byggeri, der blandt andet skal huse innovationslaboratorier, digitale værksteder og faciliteter til virksomhedssamarbejde.

- Vi havde lidt forsinkelser efter nedlukningen af Nordjylland i november. Det har vi fået hentet ind igen ved at arbejde seks dage om ugen og have længere arbejdsdage, siger han.

AAU Science and Innovation Hub. Foto: Kasper Busk Gregersen

TAger form udadtil

Hovedentreprenør på bygningen er M.T. Højgaard, og i øjeblikket er de ved at have rejst det såkaldte råhus. Dermed er alle bærende konstruktioner er på plads. Det forventes at være ordnet i løbet af uge 10.

- Her mangler kun den øverste etage i den højeste af de tre ”klodser,” der groft sagt udgør bygningen. Den er virkelig ved at tage form udadtil, siger Kasper Busk Gregersen.

Sideløbende er man også i gang med installationer som ventilationskanaler, kabelbakker, vandstik og fjernvarme. Og samtidig bliver der også indsat facadeelementer, døre, vinduer og tag, således at bygningen kan blive lukket. Det er ifølge planen fuldbragt i slutningen af maj. Dermed kan man også holde det traditionelle rejsegilde.

- Vi planlægger at holde rejsegilde den 10. juni, hvis coronaen tillader det, siger han.

AAU Science and Innovation Hub. Foto: Kasper Busk Gregersen

Tilpasser sig situationen

Selvom tidsplanen holder, har coronavirusset alligevel fået indflydelse på arbejdet. Blandt andet har man truffet en række nødvendige forholdsregler. For eksempel ved at droppe alle besøg på byggepladsen.

Samtidig har man været nødt til at opdele faggrupperne mere end oprindeligt tænkt.

- Ideen var, at vi skulle skabe synergi på tværs af fagligheder, blandt andet med fælles skurvogne. Men vi har været nødt til at dele folk op i mindre grupper, så man primært er sammen med dem, man arbejder med, siger Kasper Busk Gregersen.

Også samarbejdspartnere på byggeprojektet skulle have haft en fælles skurvogn på pladsen. I stedet sidder parterne nu hver for sig og afholder de fleste møder digitalt.

- Men på trods af corona går det generelt fint, og vi får løst tingene, siger Kasper Busk Gregersen.

AAU Science and Innovation Hub forventes at blive taget i brug i 2022. 

AAU Science and Innovation Hub. Foto: Kasper Busk Gregersen

Læs mere om AAU Science and Innovation Hub på Byggestyrelsens hjemmeside

Læs også om grundstensnedlæggelsen i september med deltagelse af rektor Per Michael Johansen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen