Rektor: Ikke et fravalg af AAU

Det er alene et tilvalg af yderligere karriere frem for pensionering, siger Per Michael Johansen om sin ansøgning til stillingen som rektor for Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet.

Det er absolut ikke et fravalg af Aalborg Universitet (AAU), men klart et tilvalg af yderligere karriere frem for pensionering. Sådan forklarer rektor Per Michael Johansen, at han har søgt stillingen som rektor på Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU).

- Jeg er i dag 59 år, og alle ved, at det bliver sværere at finde nye karrieremuligheder, når man er fyldt 60. Min rektoransættelse på AAU slutter om tre år, og jeg ved, at jeg til den tid ikke vil være klar til at gå på pension. Derfor har jeg valgt at afsøge muligheden for at forlænge min karriere som leder, siger Per Michael Johansen.

Han valgte efter opfordring at gå ind i ansættelsesprocessen.

- Det er svært at sige nej, når man får sådan en mulighed. NTNU er et internationalt anerkendt teknisk universitet med over 40.000 studerende og 8.000 medarbejdere, siger Per Michael Johansen.

Det er dog vigtigt for ham at understrege, at han stadig ser Aalborg Universitet som en interessant arbejdsplads.

- Vi har et potentiale, som jeg hver dag glæder mig over at være med til at udfolde. Vi har forskningsmiljøer i absolut verdensklasse, og vi har en unik læringsmodel. Og vi har stadig rigtig meget at nå. Så der er bestemt mange spændende udfordringer at arbejde med på AAU.

NTNU håber at have udpeget en ny rektor inden årets udgang.