Opfordring til AAU-forskere: Formidl din forskning til omverdenen på Forskerzonen

Aalborg Universitet (AAU) har indgået et partnerskab med Forskerzonen, som er en del af Videnskab.dk. Her kan universitetets forskere få hjælp til at formidle deres forskning til den brede befolkning. Flere AAU-forskere har allerede benyttet sig af muligheden.

Af Lea Laursen Pasgaard, AAU Kommunikation. Foto: Colourbox

- Det er vigtigt, at der er et forum, hvor universiteternes forskning bliver formidlet, så en bredere kreds af borgere får adgang til den megen viden, der findes på universiteterne.

Sådan lød det fra AAU-rektor Per Michael Johansen, da han i marts måned medvirkede i en artikel på Videnskab.dk. Den beskriver et nyt partnerskab med Forskerzonen, som AAU har tilsluttet sig sammen med Syddansk Universitet og Roskilde Universitet.

Med partnerskabet kommer AAU og Forskerzonen til at få et nærmere samarbejde end tidligere, og det er dermed en oplagt mulighed for AAU’s forskere at gribe, hvis de ønsker at prøve kræfter med forskningsformidling til den brede befolkning. På Forskerzonen får forskere hjælp til at formidle deres viden med indlæg baseret på egen forskning. Det er den enkelte forsker selv, der fører pennen, men man får sparring til den populærvidenskabelige formidling af Forskerzonens journalistiske redaktion.

Forskerzonens indhold er ikke mindst populært blandt en yngre målgruppe, hvis interesse ellers kan være svær at fange. Derudover viser evalueringer, at forskere, der har bidraget til Forskerzonen, har været meget glade for samarbejdet, og at knap hver tredje efter publicering oplever at blive kontaktet af journalister fra andre medier.

Mange AAU-forskere har gennem tiden bidraget til Forskerzonen, og AAU Update vil på månedlig basis videreformidle de indlæg, som AAU’s forskere får publiceret på Forskerzonen året ud. Indlæggene vil blive fremhævet i AAU Updates nyhedsbrev, der fredage sendes ud til alle medarbejdere i organisationen.

AAU-forskernes seneste bidrag på Forskerzonen:

Udforsk Forskerzonen her

Læs Forskerzonens vision samt redaktionelle retningslinjer her

Se Forskerzonens formidlingsguides her

Er du interesseret i at bidrage til Forskerzonen?

Kontakt Forskerzonens redaktør Anders Høeg Lammers på telefon 29745263 eller ahl@videnskab.dk. Vend gerne idéen med ham, før du skriver en færdig artikel. Det sparrer jer begge tid i redigeringsfasen.

AAU Update nyhedsliste

Se listen