Ny institutleder på Institut for Materialer og Produktion

Ny institutleder på Institut for Materialer og Produktion hedder fra den 1. januar 2022 Jens Chr. Rauhe.

Tekst og foto: Sanne Holm Nielsen, ENGINEERING Dekansekretariat

Pr. 1. januar 2022 tiltræder Jens Chr. Rauhe stillingen som Institutleder på Institut for Materialer og Produktion. Han overtager posten efter Kjeld Pedersen, der efter mere end 19 år som institutleder på hhv. Institut for Fysik og siden Institut for Materialer og Produktion har ønsket at vende tilbage til laboratoriet.

Jens Chr. Rauhe har været ansat på Aalborg Universitet siden 2001, hvor han begyndte som ph.d.-studerende inden for emnet materialevidenskab. Siden da har han blandt andet bestredet posten som studienævnsformand i en årrække, og siden 2019 har han været viceinstitutleder og studieleder på samme institut, som han nu overtager rorpinden for. Dermed er det også en erfaren profil med et indgående kendskab til både Institut for Materialer og Produktion og til resten AAU, der indtager institutlederrollen fra årsskiftet.

- Jens er en bredt favnende leder, og jeg er overbevist om, at han med sin ledelseserfaring, sin robusthed, sin metodiske og problemknusende tilgang til sit arbejde, er den helt rette til at videreudvikle alle facetter af instituttets kerneopgaver. Det gælder den fortsatte udvikling af vores verdensklasse-uddannelser og excellent forskning på internationalt niveau. Og så gælder det i høj grad også instituttets outreach mod industrien og mod andre forskningsmiljøer både inden for og uden for AAU, siger dekan Mogens Rysholt Poulsen.

Jens Chr. Rauhe selv ser også frem til at tage fat på arbejdet med at videreudvikle et institut, der allerede står stærkt, og som har stort potentiale.

- Jeg ser frem til at skulle bidrage til den udvikling, instituttet har gennemgået de seneste år. Jeg er sikker på, at vi har et potentiale til i endnu højere grad at øge synergien på tværs af instituttet, og også på tværs af instituttet og resten af AAU. Det glæder jeg mig til at skulle stå i spidsen for, siger Jens Chr. Rauhe.

Først i det nye år vil vagtskiftet på Institut for Materialer og Produktion blive markeret ved en reception.

- Selvom stafetten først bliver givet videre på den anden side af nytår, skal der allerede nu også lyde en stor tak til Kjeld Pedersen for den uvurderlige indsats, han har ydet for instituttet i mange år, siger Mogens Rysholt Poulsen.