AAU logo

AAU Update

Professor Per Nikolaj Bukh glæder sig over sine nye erfaringer med online-eksamen på MPG-studiet, selvom han først var skeptisk. Den digitale form passer godt til eksamen men ikke altid til undervisning, mener han.

Lederuddannelse har første positive erfaringer med online-eksamen

Per Nikolaj Bukh glæder sig over sine nye erfaringer med online-eksamen på MPG-studiet, selvom han først var skeptisk. Den digitale form passer godt til eksamen men ikke altid til undervisning, mener han.

Tekst: Niels Krogh Søndergaard, Institut for Politik og Samfund. Foto: Peter Beier

- Så længe man er meget tydelig med kommunikation af den nye procedure og de særlige regler der er for online-eksamen, så har denne form et meget positivt potentiale. 

Sådan lyder dommen fra professor Per Nikolaj Bukh, som underviser på Master of Public Governance-uddannelsen (MPG). 

Professoren har lige haft 17 eksaminander til online-eksamen over to dage i faget "Offentlig styring". 

- Jeg var bekymret til at starte med. Jeg tænkte, at meget kan gå galt, når det foregår i Teams, og man er under pres af tid og struktur, som det er med eksamen. Jeg var bekymret for, om det ville tage længere tid med digitale eksamener, om præsentationerne ville fungere teknisk, og om de studerendes kropssprog kunne afkodes under denne form. 

Men Per Nikolaj Bukh er nu glad tilhænger af online-eksamener via video.  

Så god som en fysisk eksamen 

Han siger, at det handler om at tænke ud af boksen, i denne tid hvor vi har været tvunget til digital undervisning og eksamener. 

- Og her er den digitale eksamen en rigtig positiv del af udviklingen, synes jeg. Den fungerer faktisk lige så godt, som når det er fysisk, og de studerende på MPG kan være helt trygge. Men det er ikke nødvendigvis det samme med undervisning. 

Økonomiprofessoren pointerer, at selvom der kan være potentialer i digital undervisning på MPG-uddannelsen, så har han ikke set nogen digitale løsninger der er lige så gode som den læringssituation, der skabes, når han står fysisk sammen med sine engagerede studerende. 

Flere digitale eksamener 

Studienævnsformand, Thomas Bredgaard, er glad for, at det er gået godt med den nye eksamensform på MPG-uddannelsen:  

- Online-eksaminer er en fleksibel løsning for travle offentlige ledere og censorer. Vi sparer desuden transporttid og rejsegodtgørelser. Så det kommer vi til at tilbyde i højere grad fremover.  

Vil du vide mere?

AAU Update nyhedsliste

Se listen