AAU Update

Henrik Pedersen stopper som dekan på TECH

Henrik Pedersen stopper som dekan på TECH

Når hans åremålsansættelse udløber 31. august, træder den nuværende TECH-dekan tilbage i en professorstilling på AAU. Han har elsket sit arbejde som dekan, men ønsker nu igen at hellige sig matematikken.

Af Anette Marcher, rektorsekretariatet

Efter fem år som øverste leder af Det Tekniske Fakultet for IT og Design (TECH) forlader Henrik Pedersen posten som dekan, når hans åremålsansættelse udløber 31. august. Han var blevet tilbudt en treårig forlængelse, men har valgt at træde tilbage i en professorstilling i matematik på AAU i stedet.

- Det krævede en del tunge overvejelser at takke nej til en forlængelse. For jeg har elsket mit arbejde på AAU. Det gælder bl.a. samspillet med rektor, i direktionen og på tværs af AAU. Og ikke mindst det daglige samarbejde med TECH’s ledelsesgruppe og mange dygtige medarbejdere har været en enorm fornøjelse, siger Henrik Pedersen.

- Men en forlængelse ville betyde, at jeg skulle slutte min karriere 70 år gammel som dekan. Og jeg vil gerne nå at – skal vi sige – genstarte min matematikhjerne. Det får jeg så mulighed for nu, blandt andet i et projekt ledet af en af mine tidligere studerende, professor Jørgen Ellegaard Andersen på SDU, tilføjer han.

Rektor Per Michael Johansen beklager, at TECH-dekanen ikke ønsker at forsætte, men har fuld forståelse for Henrik Pedersens ønske om at komme tilbage til forskningen.

- Henrik har ikke bare været en stor drivkraft i universitetsledelsen. Han har også arbejdet utrætteligt på at udvikle TECH-fakultetet og sikre, at AAU kan levere de it-kandidater, samfundet efterspørger så akut. Jeg sætter stor pris på Henriks indsats de seneste fem år. Men jeg forstår godt hans ønske om at kunne hellige sig matematikken igen og glæder mig over, at han i hvert fald bliver på AAU, siger Per Michael Johansen og tilføjer:

- Jeg håber selvfølgelig, at han kommer til at bidrage til det eksterne hjemtag.

Selv om Henrik Pedersens åremålsansættelse i princippet udløber 31. august, fortsætter han på posten som dekan, indtil hans efterfølger er fundet.