AAU Update

Grundstenen til AAU Science and Innovation Hub er lagt

Grundstenen til AAU Science and Innovation Hub er lagt

Mandag blev opførelsen af AAU Science and Innovation Hub på campus i Aalborg Øst officielt markeret med en grundstensnedlæggelse. En mindeæske indkapsler den tid, vi er i lige nu og skal være en vidnesbyrd for kommende generationer.

Tekst og foto: Trine Kristensen, AAU Kommunikation

Byggeriet har egentlig allerede været i gang i noget tid, men mandag den 21. september blev opførelsen af den nye AAU Science and Innovation Hub officielt markeret.

I forlængelse af et længe planlagt besøg af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen hos rektor Per Michael Johansen blev en mindeæske fyldt med forskellige symboler på den tid, vi lever i netop nu ved en mindre ceremoni.

Rektor Per Michael Johansen lægger et mundbind i mindeæsken for AAU Science and Innovation Hub som symbol på 2020.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen lægger en CO2-patron i mindeæsken for AAU Science and Innovation Hub. Patronen skal blandt andet symbolisere unges misbrug af lattergas og den mistrivsel, som det ifølge ministeren er et udtryk for.

En smeltedigel for gode opfindelser og løsninger

AAU Science and Innovation Hub er et 8.500 m2 stort byggeri, som arkitektonisk og funktionelt skal markere sig som et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation, entreprenørskab samt talent- og virksomhedsudvikling på AAU. Det skal være et mødested for studerende, iværksættere, virksomheder og investorer, som sammen kan skabe løsninger på globale udfordringer.

Tegning af AAU Science and Innovation Hub, som står klar til brug i 2022. Illustration: COBE

- AAU Science and Innovation Hub skal være en smeltedigel for gode opfindelser og løsninger til, hvordan vi mennesker kan leve det bedste liv. Det er ikke længere nok, at vi som universiteter sidder i vores nok så berømte elfenbenstårne og stadig tror, at ”rigtig” forskning kun er grundforskning. Grundforskningen er bestemt vigtig, men den forskning, hvor universiteterne transformerer kompliceret viden til brugbar innovation for virksomheder og offentlige myndigheder og derved gør dem i stand til at udvikle produkter og services, der gavner os mennesker, er mindst ligeså vigtig, sagde rektor Per Michael Johansen.

Minister: Til inspiration for hele landet

- AAU er vant til at tænke i, hvad universitetet kan gøre for omverdenen og ikke omvendt. Med matchmaking, delestillinger mellem forskning og erhvervsliv og jeres problembaserede læringsmodel har I en lang tradition for at have både forskning og uddannelser, der har forbindelser til virkeligheden. AAU Science and Innovation Hub bliver et fysisk samlingspunkt, hvor forskning og erhvervsliv kommer endnu tættere på hinanden – til inspiration for hele landet, sagde uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

SolarSack er en simpel plastikpose, som via solens stråler renser drikkevand i udviklingslande. SolarSack er startet af AAU-studerende og er i dag en virksomhed med 14 ansatte.

Efter talerne pitchede fire AAU-start-ups deres forretningspotentialer for ministeren, rektor og prorektor, og herefter præsenterede arkitekt og totalrådgiver COBE byggeprojektet. Afslutningsvis tilbød hovedentreprenøren MT Højgaard en besigtigelse af byggeriet, som er i fuld gang på campus i Aalborg Øst.

Byggepladsen på campus i Aalborg Øst, hvor AAU Science and Innovation Hub er ved at tage form.

AAU Science and Innovation Hub er støttet med 100 millioner kroner af A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal. Bygningsstyrelsen er bygherre på projektet, som forventes at stå færdigt til overtagelse den 1. juli 2022.

Læs mere om projektet på Bygningsstyrelsens hjemmeside

Læs også om dagens grundstensnedlæggelse på www.tv2nord.dk

Læs hele talen fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen