Fem AAU-forskere får knap 18 millioner til grøn forskning af Danmarks Frie Forskningsfond

I dag uddeler Danmarks Frie Forskningsfond midler til forskning i den grønne omstilling. Blandt modtagerne er fem AAU-forskere.

17.7 millioner kroner.

Det er det samlede beløb, som Danmarks Frie Forskningsfond netop har bevilliget fem AAU-forskere med forskningsprojekter i klima og miljø.

De fem forskere er:

Lektor Pooya Davari fra AAU Energi får 6.19 millioner til forskningsprojektet Compatibility and Low electromagnetic Emission Advancements for Next generation Power electronic systems (CLEAN-Power).

Lektor Stine Thildemann Faber fra Institut for Politik og Samfund får 2.88 millioner til forskningsprojektet MASCULINITIES IN GREEN TRANSITION: Negotiating Gender Norms and Transforming Men’s Practices.

Seniorforsker Stefan Christoffer Gottlieb fra Institut for Byggeri, By og Miljø får 2.87 millioner til forskningsprojektet Sustainable consumption of construction materials.

Professor Morten Mattrup Smedskjær fra Institut for Kemi og Biovidenskab får 2.87 millioner til forskningsprojektet Preventing Micro-Cracks in Amorphous Solid-State Electrolytes for Batteries.

Lektor Mette Lübeck fra Institut for Kemi og Biovidenskab får 2.83 millioner til forskningsprojektet Phytochemical Protein Modification – Friend or Foe? (PhyPro).

I alt har 55 forskningsprojekter i grøn omstilling modtaget støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Læs mere om uddelingen og forskningsprojekterne på fondens hjemmeside.