Et nyt kuld ællinger på vej ud af gangene. Foto: Institut for Materialer og Produktion og Emilie Bach Pedersen, AAU Kommunikation

Endnu et kuld ællinger reddet ud af AAU’s gange

Medarbejdere på Institut for Materialer og Produktion har fået besøg af endnu andepar, der har lagt æg og fået ællinger i instituttets lukkede gård. For nylig måtte medarbejderne på en ny redningsmission for at guide ællingerne sikkert ud i friheden.

Af Emilie Bach Pedersen, AAU Kommunikation

Det er efterhånden en tradition, at Institut for Materialer og Produktion hvert forår får besøg af en andefamilie, som lægger æg i den lukkede gård på Fibigerstræde 16 i Aalborg Øst. Da de små ællinger ikke selv kan flyve, ledsager medarbejdere dem hvert år gennem universitetets gange ud i den store verden. Ved udgangen af april måtte en håndværker træde til og lukke ællingerne ud af de aflåste bygninger, idet universitetet var lukket fysisk ned pga. COVID-19.

Nu har en anden andefamilie tilsyneladende hørt rygtet om den gode yngleplads i AAU-andeby, og instituttet kan derfor ønske endnu et par andeforældre tillykke med familieforøgelsen.

Denne søskendeflok var dog mindre tålmodig med at komme ud på nye eventyr end det første kuld. I hvert fald fangede en ansat fjerboldene midt i et flugtforsøg via trapperne i gården, hvilket kan ses på videoen nedenfor:

De eventyrlystne ællinger blev lukket forsvarligt ud gennem AAU’s gange med privat eskorte af medarbejderne fra instituttet. Rygtet siger, at både ællinger, andefar og andemor stadig befinder sig på campus.

Ingen ved med sikkerhed, hvorfor flere af Aalborgs andepar vælger den lukkede gård som yngleplads. Men én ting vides med sikkerhed: ællingerne er et stort samtaleemne på instituttet for Materialer og Produktion og en stor glæde for alle, der færdes på instituttet. Hvem ved, måske får Fibigerstræde besøg af endnu flere kommende andeforældre i den lille gård til næste forår?

Læs også: Vraltegang på Institut for Materialer og Produktion

AAU Update nyhedsliste