I år var AAU en del af Handlingsskibet og stod bag to debatter. Foto: AAU

AAU satte sit præg på Folkemødet

Aalborg Universitet var i år stærkt repræsenteret til Folkemødet på Bornholm, der foregik den 16. til 19. juni i Allinge. Her deltog forskere og AAU’s ledelse i en lang række debatter udover de arrangementer, AAU selv arrangerede.

Fotos af: Ida Jensen.

Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Tekniske Fakultet for IT og Design var igen i år en del af Techteltet, der er et partnerskab bestående af Ingeniørforeningen IDA, Engineer the Future, AU, DTU og SDU. Formålet med Techteltet er at sætte teknologi og aktuelle emner på dagsordenen sammen med eksperter, politikere og andre aktører. AAU’s debatter i teltet handlede bl.a. om bæredygtigt byggeri, den grønne omstilling, udvikling af sociale robotter, teknologisk opkvalificering og hvordan vi bedst muligt sikrer, at fremtidens forskning er fri og nyskabende.

Som noget nyt var AAU også en del af Handlingsskibet, der er et bredt partnerskab bestående af en række forskellige organisationer og virksomheder, der arrangerede debatter om forskellige bæredygtige problemstillinger. Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet var en del af Handlingsskibet med en debat om, hvordan vi skaber et Danmark i trivsel. Rektorsekretariatet bidrog også med en debat om missionsdrevet innovation og forskning inspireret af AAU’s nye strategi. Begge debatter var velbesøgte og skabte begejstring blandt publikum.

Folkemødet er tilbage igen i 2023 fra den 15. til 18. juni.

Se højdepunkter fra debatten om missionsdrevet innovation og forskning her:

SE HØJDEPUNKTER FRA DEBATTEN OM hvordan vi skaber et danmark i trivsel her:

SE billeder fra AAU på Folkemødet her:

Robthunden Spot. Foto: AAU

Kemishow. Foto: AAU