AAU deltager i landsdækkende virtuel karrieremesse

Aalborg Universitet afholder den 16. juni til Danish Academic Job Fair, der er en landsdækkende, virtuel karrieremesse. Karrieremessen er den første af sin slags og afholdes i samarbejde med Graduateland og alle landets universiteter. Studerende og dimittender kan stadig nå at tilmelde sig.

Af Tinne Tranum, AAU Innovation

Det er sommer og de kommende dimittender springer ud. Men hvad springer de ud til (i)?

De skal søge deres første job som nye kandidater, og under normale omstændigheder vil dette være en proces, hvor de vil kunne møde virksomhederne på mange af de events, der netop sættes i søen for at skabe et møde mellem virksomheder og dimittender.

Danish Academic Job Fair

Det er unægtelig en svær tid, som vores dimittender anno 2020 kommer ud til. De events og messer, som tidligere dannede rammer for dimittendernes jobsøgning er aflyst pga Covid-19, og det har derfor været nødvendigt af opfinde nye tiltag.

Det har været nødvendigt at skabe dimittendmatch på en ny digital platform, og i samarbejde med Graduateland har alle landets universiteter derfor slået pjalterne sammen og skabt Danish Academic Job Fair. Her er målet, at 100 virksomheder deltager og får en digital stand, hvorfra de kan præsentere sig og indgå i dialog med dimittenderne.

Virksomhederne er meget interesserede i dette tiltag og muligheden for at kunne indgå i dialog med dimittenderne. Netcompany, der yder end-to-end services fra rådgivning til implementering og drift af IT-løsninger, deltager på Danish Academic Job Fair og udtaler:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i Netcompany foretrækker at møde skarpe studerende til en dialog ansigt til ansigt, og vi ser uendeligt meget frem til, at det igen kan lade sig gøre! Vi er derfor meget tilfredse med, at landets universiteter er gået sammen om at løfte denne opgave, så vi på trods af omstændighederne har mulighed for at få en snak med de studerende. Vi begår os jo ganske godt digitalt og glæder os til nogle rigtig gode timer til Danish Academic Job Fair. Her stiller vi med et godt hold på standen og står klar til en snak om mulighederne i IT-branchen. Vi er altid på udkig efter nyt talent, så vi håber dimittenderne vil kigge forbi.

Desuden vil alle nye dimittender i hele landet blive inviteret, og de har mulighed for at gå ind på https://graduateland.com/da/event/3916 og tilmelde sig eventen. Uanset hvor dimittenderne befinder sig i verden, vil de kunne deltage. De skal blot logge ind og benytte muligheden for at chatte med virksomhederne.

Internt samarbejde skaber synergi

Danish Academic Job Fair er den første af sin slags, hvor mange fælles kræfter både skaffer virksomheder og dimittender og skaber en ny digital tilgang til at løse udfordringen med at matche de nyuddannede med virksomheder. Også internt på AAU er der trukket på samme hammel. Et tæt samarbejde mellem AAU Innovation og Studieservice i regi af AAU Match og AAU Karriere har muliggjort dette virtuelle event, hvor markedsføring til både studerende og virksomheder har været vigtig.

Synergien mellem et studenterrettet fokus og viden om, hvordan dimittenderne skal klædes på samt AAU Match’s viden om arbejdsmarkedet og deres kontakt til virksomheder er et glimrende eksempel på, hvad der kan lade sig gøre, når man joiner forces både lokalt og nationalt.

Dette tiltag taler i høj grad direkte ind i den employability-dagsorden, som AAU vægter højt. Det er et klart og tydeligt signal fra universitetet om, at vi ikke har glemt dimittenderne, men ønsker at hjælpe dem videre og give dem et forum at agere i, når de skal søge deres første job.

Ligeledes signalerer vi tydeligt over for virksomhederne, at vi aktivt ønsker at hjælpe dem og at skabe en god ramme og en virtuel platform, hvor de kan få kontakt med og virtuelt møde kommende medarbejdere.

Bær endelig det gode budskab ud i studiemiljøerne.

Vi glæder os til den 16. Juni.

Tilmeld dia på https://graduateland.com/da/event/3916.

AAU Update nyhedsliste

Se listen