AAU Update

Rektor i fælles åbent brev: Vi skal skærpe blikket på sexisme

Rektor i fælles åbent brev: Vi skal skærpe blikket på sexisme

POLITIKEN: 85 ledere, heriblandt rektor Per Michael Johansen, skriver i et åbent brev i Politiken, at de lover at "tage vare på, at sexistisk adfærd ikke tolereres" på arbejdspladsen. De 85 ledere fordeler sig på 27 kvinder og 58 mænd, og rektorer på alle landets universiteter har underskrevet brevet.

Lagt online: 14.10.2020

Tak til de mange kvinder for deres mod og vilje til at stå frem. Vi er mænd og kvinder i betroede stillinger. Vi har et medansvar for den kultur, som hersker på de arbejdspladser, vi tjener, også når det vedrører borgere, patienter, studerende, praktikanter m.v. Og derfor skal vi skærpe blikket og tage vare på, at sexistisk adfærd ikke tolereres, og at alle mødes med respekt og ordentlighed, både i det daglige arbejde og i de sociale sammenhænge, en arbejdsplads heldigvis også er.

Vi tager ikke ansvar for andres misgerninger, men vi tager medansvar for i ord og handling at fremme en ordentlig kultur og medansvar for den kultur, der har været.

Sådan lyder det blandt andet i det åbne brev, som 85 ledere, heriblandt rektor Per Michael Johansen, har underskrevet.

Brevet er bragt i Politiken under overskriften 'Vi skal skærpe blikket på sexisme' - læs brevet i sin fulde længde og se alle underskriverne ved at søge det frem i Infomedia (kræver AAU-login - søg herefter på brevets overskrift).

AAU's ledelse i pressen

Se listen