Rektor: Vi har brug for bedre retning på ligestillingsindsatsen

SCIENCEREPORT.DK: Der er brug for mere viden om, hvorfor kvinder falder fra i en forskerkarriere. Det mener AAU-rektor Per Michael Johansen og DTU-rektor Anders Bjarklev, der som henholdsvis næstformand og formand i Danske Universiteters Rektorkollegium har skrevet et debatindlæg til sciencereport.dk i kølvandet på offentliggørelsen af årets talentbarometer.

Lagt online: 12.10.2020

Det halter fortsat gevaldigt med at få alle talenter i spil i den danske forskerverden. Det viser årets talentbarometer, som måler på kønsdiversiteten i dansk forskning. Der er dog sket fremskridt, men der er stadig store udfordringer med at få kvinder på lektor- og professorniveau og i universiteternes ledelser.

Alle talenter skal derfor i spil, skriver formandskabet for Danske Universiteters Rektorkollegium i et debatindlæg på sciencereport.dk. Det kan blandt andet være gennem fokus på ubevidst bias, ledelsesudvikling, rollemodeller og mentorprogrammer. Men det kan også være ved at få forskerkarrierevejen til i højere grad at blive forenelig med et familieiliv.

Der er dog ogsp brug for bedre data, som kan belyse hvorfor kvinderne falder fra i forskerkarrieren. Vi har brug for en bedre retning på, præcist hvor og hvordan der skal sættes ind.

Læs hele debatindlægget 'Rektorer: Køn må ikke spænde ben for forskerkarrieren' på sciencereport.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen