Rektor Per Michael Johansen. Foto: Lars Horn

Rektor: Vanskeligt at flytte universitetsuddannelser til mindre byer

DR P4 NORDJYLLAND: En god økonomi og et godt studiemiljø kræver en konstant tilstrømning af studerende. Det vil gøre det svært at gennemføre Venstres forslag om udflytning af universitetsuddannelser, fortæller AAU-rektor Per Michael Johansen til P4.

Lagt online: 18.02.2021

Partiet Venstre har stillet et forslag om at flytte flere universitetsuddannelser til mindre byer. Men ifølge AAU-rektor Per Michael Johansen vil det være vanskeligt at gennemføre i praksis, da uddannelserne er afhængige af en tilstrækkelig tilstrømning af studerende.

- Ikke alene for at få en bæredygtig uddannelsesøkonomi, men også et godt og bærebart studiemiljø, siger Per Michael Johansen til P4.

Derudover fortæller han, at det vil koste mere end de 50 millioner kroner, som Venstre ønsker at afsætte til formålet, hvis man også vil flytte uddannelser med laboratorieundervisning.

- Det er helt anderledes investeringer, der skal til, hvis det er det, vi taler om, fortæller Per Michael Johansen.

Hør hele interviewet i P4 Eftermiddag den 15. februar 2021 (ca. 02.28.00 inde i udsendelsen)