AAU Update

Prorektor og innovationsdirektør: Samarbejde er vejen til job

ALTINGET.DK: Vil vi undgå, at nyuddannede ender som ledige, skal vi bygge bro mellem virksomheder og studerende igennem konkrete samarbejder allerede under studietiden. Det skriver prorektor Inger Askehave og innovationsdirektør Dorte Stigaard i et fælles debatindlæg på altinget.dk.

Lagt online: 10.12.2020

Det er ikke undervisning alene, der får nyuddannede i job. Dimittender og SMV’er skal finde hinanden, og aliancen skal etableres meget mere konkret under studietiden.

På AAU gør vi det med tre tiltag: Problembaseret læring (PBL), praktikforløb og studiejob. Gennem problembaseret læring lader vi studerende og erhvervslivet løse reelle udfordringer i fællesskab til begge parters gevinst.

Det kan være svært for virksomheder, der ikke har erfaring med akademiske medarbejdere, at se nytteværdien i en nyuddannet akademiker med begrænset erhvervserfaring.

Det er vores påstand, at den bedste vej til den indsigt er at lade virksomhederne og de studerende løse opgaver sammen.

Den tilgang har vi gode erfaringer med i Nordjylland, hvor vi i fællesskab med jobcentre, erhvervskontorer og andre uddannelsesinstitutioner har sikret matches mellem jobsøgende dimittender og små og mellemstore nordjyske virksomheder.

Sådan skriver prorektor Inger Askehave og innovationsdirektør Dorte Stigaard i et fælles debatindlæg på altinget.dk.

Læs hele debatindlægget 'AAU: Bekæmp dimittendledighed med samarbejder mellem studerende og virksomheder' på altinget.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen