AAU logo

AAU Update

Prorektor: Forventet vækst på ingeniørområdet

Prorektor: Forventet vækst på ingeniørområdet

DR P4 NORDJYLLAND & TV2/NORD: - Årets optag er som forventet, blandt andet med en vækst på ingeniørområdet og på de uddannelser, hvor vi har kunnet udbyde flere studiepladser, siger prorektor Inger Askehave til DR P4 Nordjylland i forbindelse med årets optagelsestal, der viser, at 4.561 er blevet tilbudt en studieplads på AAU. Det er en stigning på 3,6 procent i forhold til 2019.

Lagt online: 29.07.2020

Der er oprettet flere studiepladser på blandt andet erhvervsøkonomi (HA), jura og på flere ingeniøruddannelser på AAU, og det afspejler sig i et øget optag.

- Resultatet er som forventet med en vækst på blandt andet ingeniørområdet og på de uddannelser, hvor vi har oprettet flere studiepladser, som fx på vores nye softwareuddannelse (i København, red.).Vi har gjort opmærksom på vores flotte placering som Europas bedste ingeniøruniversitet, og det har fanget de kommende studerendes interesse, siger prorektor Inger Askehave til DR P4 Nordjylland.

Hør hele interviewet i P4 Morgen Nordjylland den 28. juli 2020 (ca. 01.25.00 inde i udsendelsen)

Årets studiestart kommer dog til at foregå i lyset af coronakrisen, som betyder, at der skal tages særlige forholdsregler.

- Det er en anden virkelighed, vi ser ind i. Vi skal være opmærksomme på, hvor mange vi samler på ét sted, men vi har prioriteret benhårdt og sagt, at der skal være plads til, at vi kan tage fysisk godt imod de nye studerende, siger prorektor Inger Askehave til TV2/Nord.

Se hele interviewet i TV2/Nord den 28. juli 2020 (ca. 2.42 inde i klippet)

Læs desuden pressemeddelelsen om årets optag på AAU her

Se intern statistik om antal optagne via KOT 2020 på Interne nøgletal (kræver AAU-login)

AAU's ledelse i pressen

Se listen