HUM-dekan: Det er værd at investere i humaniora og samfundsvidenskab

FORSKERFORUM.DK: - Det er bemærkelsesværdigt, at der snakkes så lidt om, at der aldrig tidligere har været ansat så mange humanister i det danske samfund som i dag. Det er i virkeligheden en kæmpe succes, men det politiske fokus er entydigt på dem, der ikke er kommet i job, siger dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier til Forskerforum.

Lagt online: 10.12.2020

Humaniora er lagt i en økonomisk spændetrøje af politikerne med lave uddannelsestilskud, besparelser og for få eksterne forskningsmidler på området, og det udgør et problem, der er vanskeligt at løse.

- Omprioriteringsbidraget kommer ikke tilbage, vi må optage færre studerende, og vi får et lavt uddannelsestilskud. Tilsammen udgør det totalt set en kæmpe udfordring, som gør, at vi hele tiden kører tættere på kanten, end godt er, siger dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier til forskerforum.dk og fortsætter:

- Vi arbejder hele tiden på at overbevise politikerne om, at det er værd at investere i humaniora og samfundsvidenskab ved at gøde jorden med de gode historier om, hvordan humanister gør en forskel i alle dele af samfundet. Det er bemærkelsesværdigt, at der snakkes så lidt om, at der aldrig tidligere har været ansat så mange humanister i det danske samfund som i dag. Det er i virkeligheden en kæmpe succes, men det politiske fokus er entydigt på dem, der ikke er kommet i job, siger han.

Læs hele artiklen 'Sådan bliver humaniora udsultet' på forskerforum.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen