Dekan: Det er på tide, at vi begynder at forske i bæredygtig adfærd

AKADEMIKERBLADET.DK: Human- og samfundsvidenskaber har mindst lige så stor en rolle i den grønne omstilling, som de teknologiske videnskaber. Det er derfor på tide, at vi diskuterer hvordan disse områder kan understøtte den grønne omstilling. Det skriver dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier i et debatindlæg på akademikerbladet.dk.

Lagt online: 18.11.2020

Fra alle sider af forskningsverdenen har vi længe råbt op om, at det ikke nytter udelukkende at satse på udvikling af teknologiske løsninger. Den udfordring, vi står overfor, er menneskeskabt, og det kræver derfor et fokus på menneskets handlinger og adfærd, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Det skriver dekan ved Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier i et debatindlæg på akademikerbladet.dk.

- Jeg synes på den baggrund, at det er på tide, at vi stopper med at spørge, om humaniora og samfundsvidenskab har en rolle at spille i den grønne omstilling, og i stedet diskuterer, hvordan vi kan bruge viden fra human- og samfundsvidenskaber til at understøtte den grønne omstilling, fortsætter han.

Læs hele debatindlægget 'Dekan: Det er på høje tid, vi begynder at forske i bæredygtig adfærd' på akademikerbladet.dk.

AAU's ledelse i pressen

Se listen