Universitetsdirektør: Vi skærper retningslinjer for snyd med coronapas

AAU har indført strammere retningslinjer for snyd med coronapas, fortæller universitetsdirektør Søren Lind Christensen til Nordjyske. Det sker, efter to studerende er blevet taget i at forfalske deres coronapas.

Lagt online: 11.06.2021

- Det er dokumentfalsk, og det er strafbart. Derfor er det noget, som vi ser meget alvorligt på.

Sådan udtaler AAU-universitetsdirektør Søren Lind Christensen sig til Nordjyske, efter at to studerende for nyligt blev taget i at snyde med deres coronapas. Blandt andet ved at ændre på datoen for seneste coronatest.

Det blev opdaget af universitetspersonale i en stikprøvekontrol.

Episoden har ført til strammere regler for overtrædelse af retningslinjerne. Blandt andet skal personalet i fremtiden bede om studienummer og navn i tilfælde af snyd blandt studerende.

- Vi har strammet vores retningslinjer og vil fremadrettet lave en politianmeldelse. Desuden vil vi også starte en disciplinærsag. Vi har nogle regler i forhold til, hvordan man skal begå sig som studerende, og det her er et klart brud på det, siger universitetsdirektøren.

Læs mere hos Nordjyske