Universitetsdirektør: Ja tak til forskelle, nej tak til forskelsbehandling

Fordelingen af basisforskningsmidler blandt danske universiteter skaber strukturel ubalance. Det skriver AAU-universitetsdirektør Søren Lind Christiansen i et nyligt debatindlæg i Jyllands-Posten som svar på kritik fra universitetsdirektør på DTU.

Lagt online: 02.06.2021

Forleden bragte Jyllands-Posten et debatindlæg af DTU’s universitetsdirektør, Claus Nielsen, hvor han kritiserede et indlæg i samme af avis af en gruppe institutledere fra AAU. Her påpegede de den skæve fordeling af basisforskningsmidler blandt danske universiteter.

Det har AAU’s universitetsdirektør, Søren Lind Christiansen, nu svaret på – også i Jyllands-Posten. Her fastholder han, at den skæve fordeling skyldes en gammel fordelingsnøgle, der gør eksplicit forskel på universiteterne. Samtidig argumenterer han for, at resultater bør fylde mere i fordelingen af midlerne.

- Vil det så, som Claus Nielsen påstår, give mindre forskning, hvis midlerne fordeles efter resultater frem for privilegier? Selvfølgelig ikke. Ved at fordele efter resultater belønner man jo netop universiteterne for f.eks. at hente eksterne midler og bedrive dygtig forskning. Midlerne vil blive tildelt dem, som skaber størst værdi med dem. Til gavn for hele Danmark. Det er, hvad vi ønsker, skriver han.

Læs indlægget hos Jyllands-Posten

Læs også indlægget af Claus Nielsen, Universitetsdirektør ved DTU