Rektor og innovationsdirektør: Ingen modsætning mellem topforskning og samarbejde med virksomheder

Universiteter kan både levere excellent forskning og prioritere erhvervssamarbejde højt, skriver AAU-rektor Per Michael Johansen og innovationsdirektør Dorte Stigaard i et indlæg på Altinget.

Lagt online: 06.05.2021

Der er ingen modsætning mellem erhvervssamarbejde og topforskning, skriver rektor Per Michael Johansen og innovationsdirektør Dorte Stigaard for i et indlæg på Altinget. Her fremhæver de blandt andet IRIS Group-rapporten, som viser, at AAU skaber værdi for samarbejdsvirksomheder, samtidig med at universitetet har det højeste forskningsniveau inden for grøn forskning blandt de danske universiteter.

De argumenterer også for, at videnssamarbejde mellem forskningsanstalter og erhvervsliv er en nødvendighed for at kunne løse flere globale udfordringer.

- Det er nødvendigt, at vi tager vidensamarbejdet alvorligt. Det er nødvendigt, hvis vi skal håndtere de store samfundsudfordringer, og hvis vi har blot de mindste ambitioner om at redefinere forholdet mellem bæredygtighed og vækst, skriver de.

Læs hele debatindlægget 'Aalborg Universitet: Der er ingen mod­sætning mellem erhvervssamarbejde og topforskning' på altinget.dk.

Læs mere om IRIS Groups rapport om AAU her