Rektor og Danske Universiteter debatterer nyt karakterloft i Altinget

Det vides ikke med sikkerhed, om et karakterloft på 9 vil give større trivsel i gymnasiet. Men det vil være med til at gøre optagelsessystemet mere uoverskueligt. Det skriver rektor Per Michael Johansen og Anders Bjarklev, formand for Danske Universiteter, i et debatindlæg på Altinget.dk.

Lagt online: 15.06.2022

Af Anne-Sophia Lundgaard Jensen, AAU Kommunikation.

Per Michael Johansen og Anders Bjarklev, er hhv. næstformand og formand for Danske Universiteter. I deres debatindlæg skriver de, at ingen reelt set ved, om et karakterloft på 9 og test i kvote et vil være med til at mindske presset i gymnasierne.

- En ting må vi dog forvente. Et karakterloft og test i kvote et vil betyde, at optagelsessystemet bliver mere uigennemskueligt. Særligt for ansøgere der gerne vil ind på de mest eftertragtede uddannelser, og det kan rykke presset fra gymnasierne og til optagelsesperioden.

Sådan lyder det fra Per Michael Johansen og Anders Bjarklev i debatindlægget. De mener, at politikerne bør gå varsomt frem med ændringer, da optagelsessystemet består af komplekse mekanismer.

Læs debatindlægget ”Danske Universiteter: Nyt karakterloft vil øge antallet af ansøgere på de populærere uddannelser” via Infomedia (kræver AAU-login – brug artiklens titel til at søge den frem)