AAU Update

Prorektor til nordjyske medier: Vi forventede et fald i ansøgningstallet

Prorektor Anne Marie Kanstrup blev interviewet af både TV2 Nord og DR Nordjylland i forbindelse med ansøgningsfristen på de videregående uddannelse i sidste uge.

Lagt online: 13.07.2022

Aalborg Universitet har i år modtaget 12.865 ansøgninger. Det er færre end de seneste år, men det var et forventet fald, fordi flere unge i år har mulighed for at rejse eller tage på højskoleophold inden studierne, fortalte prorektor Anne Marie Kanstrup til både TV2 Nord og DR Nordjylland.  

- Foreløbigt ser vi, at vi har lidt færre ansøgninger end tidligere år, til gengæld ser det ud til at der er en stigning i andelen af ansøgere, som vælger Aalborg Universitet som første prioritet. Og, det er godt, fortalte Anne Marie Kanstrup til DR P4 Nordjylland tirsdag den 5. juli få timer efter ansøgningsfristen udløb. 

Anne Marie Kanstrup blev desuden interviewet af TV2 Nord om bekymringen for færre ansøgninger til ingeniøruddannelserne. 

Se TV2 Nords indslag og læs artikel her.

Lyt til DR P4 Nordjyllands nyhedsudsendelse her.

Det er dog ikke kun Aalborg Universitet, der i år har fået færre ansøgninger. Hele universitetssektoren har fået færre ansøgninger.