Prorektor om AAU-udspil til udflytning af studiepladser: Uddannelserne skal tættere på erhvervslivet

I et interview med Ingeniøren beskriver Anne Marie Kanstrup, prorektor for AAU, og Anders Bjarklev, DTU-rektor, et nyt fælles udspil, der skal imødekomme regeringens ønske om udflytning af studiepladser.

Lagt online: 03.11.2021

AAU og DTU forslår at flytte studerende til områder med fagrelevante virksomheder, når de skal lave deres afgangsprojekter.

Dermed kan man imødekomme regeringens planer om udflytning af uddannelsespladser, fortæller AAU-prorektor Anne Marie Kanstrup til Ingeniøren.

- Med det her forslag forsøger vi at nuancere mulighederne for at binde universiteterne bedre sammen med flere byer - uden at skulle etablere nye, milliondyre campusser eller reducere antallet af dimittender med netop den viden, arbejdsmarkedet faktisk har brug for, siger hun.

Læs artiklen via Infomedia

Læs mere om regeringens ønske om udflytning af uddannelser her