AAU Update

Innovationsdirektør: Samarbejde med AAU øger virksomheders produktivitet

Både forskere og studerende kan skabe værdi for virksomheder gennem samarbejde. Det fortalte innovationsdirektør Dorte Stigaard tirsdag til P4 Nordjylland.

Lagt online: 23.04.2021

Hos P4 Nordjylland kunne man denne uge høre innovationsdirektør Dorte Stigaard fortælle om fordelene ved at samarbejde med AAU. Anledningen var den nye IRIS Group-rapport, der har blandt andet har undersøgt AAU’s evne til at samarbejde med erhvervslivet. Den viser, at samarbejde med akademikere generelt giver værdi til virksomheder.

Under interviewet forklarede Innovationsdirektøren, at fordelene ikke kun opstår ved samarbejde med topforskere. Også studerende kan have en specialviden, som virksomhederne kan nyde godt af.

- Hvis de nu læser datalogi, så ved de rigtig meget omkring det. Hvis de arbejder med energiteknik, så ved de rigtig meget om det grønne. Og hvis de for eksempel arbejder med digitale medier, så ved de meget om digitalisering. Men de kan også noget i forhold til at samarbejde med andre, fordi de er vant til i deres studie at arbejde med virkelige problemer fra det virkelige liv og finde løsninger, sagde Dorte Stigaard.

Hør interviewet i P4 Morgen Nordjylland den 20. april 2021 (cirka 01:12 inde i udsendelsen). 

Læs mere om IRIS Group-rapporten