AAU’s kommende bestyrelsesformand interviewet i Altinget

I et interview med Altinget fortæller den kommende bestyrelsesformand på Aalborg Universitet, André Rogaczewski, om hans visioner for universitetet. Han ønsker at skabe mere synlighed om AAU’s styrker, diskutere fordelingen af universiteternes basisforskningsmidler og mindske konkurrencen blandt de danske universiteter.

Lagt online: 16.06.2022

Netcompany-direktør André Rogaczewski tiltræder som bestyrelsesformand ved Aalborg Universitet den 1. juli 2022. Altinget.dk har i den forbindelse interviewet ham om hans visioner for AAU.

André Rogaczewski fortæller, at han ikke ønsker at ændre noget ved den daglige drift. Ifølge ham er AAU allerede et universitet i verdensklasse. Vores styrker skal blot være mere tydelige for omverdenen.

- Udfordringen er ikke, at jeg skal lave en hel masse om. Vi kan blive bedre til at fortælle om vores styrke og gøre den mere synlig for fremtidige studerende og for det omkringliggende samfund, fortæller André Rogaczewski til Altinget.

Med sin formandspost vil André Rogaczewski desuden starte flere debatter op i Uddannelsesdanmark. Han vil blandt andet starte en diskussion om, hvorvidt det fortsat skal være de ældre universiteter, der får tildelt flere basismidler end de nyere. Derudover vil han slå et slag for mindre konkurrence blandt de danske universiteter og i stedet mere samarbejde.

Læs artiklen ’Ny bestyrelsesformand på AAU: Vi skal larme meget mere om, hvad vi er gode til’ via Infomedia (kræver AAU-login – brug artiklens titel til at søge den frem)