AAU forskning i fagbladet Ingeniøren Sådan sekventerer man gener fra bakterier,virus og mennesker

Fagbladet Ingeniøren har været på besøg i laboratoriet på Projektet Microflora Danica. AAU-projektet har til formål at bruge gensekventering til at fastslå, hvilke stammer af bakterier der findes i det danske vand og land.

Lagt online: 15.06.2022

Projektet Microflora Danica har til formål at bruge gensekventering til at fastslå, hvilke stammer af bakterier der findes i det danske vand og land.

Postdoc ved Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet Vibeke Rudkjøbing Jørgensen er koordinator på projektet. Hun forklarer i en artikel i fagbladet Ingeniøren fra den 31. maj, at der arbejdes i en radius på cirka fem meter på et prøvested. Prøverne forsynes med en stregkode, der sender information videre til Microflora Danica-appen.

Læs hele artiklen: Ingeniøren har været i laboratoriet: Sådan sekventerer man gener fra bakterier, virus og mennesker