AAU Update

Forskningstalenter får power

Forskningstalenter får power

Forskningstalenterne fra det første talentplejeprogram i 2016 er i fuld gang med at udvikle deres kompetencer som forskere og forskningsledere. Nu har de været på seminar med fokus på at udvikle deres kommunikationsevner og gennemslagskraft.

Lagt online: 06.02.2018

Hvordan tænker en journalist? Hvordan kommer jeg i pressen? Hvad kan jeg som forsker bruge de sociale medier? Hvordan bliver min kommunikation klar og tydelig? Hvordan kan jeg forbedre min personlige fremtoning?

Disse spørgsmål tog flere af yngre talentfulde AAU-forskere på et seminar hul på. De brugte hele mandagen på Comwell Hvide Hus i Aalborg. 

andre og ekstra redskaber 

- Jeg ville selv ønske, at jeg på et tidligere tidspunkt havde fået et lignende tilbud om at blive klogere på presse og kommunikation, sagde dekan Lars Hvilsted Rasmussen til talenterne inden de gik i gang med at høre oplæg og træne deres kommunikation.  

Lars Hvilsted Rasmussen var med på dagen, da han er direktionsansvarlig for den strategiske indsats omkring forskning og altså også forskningstalenterne.

- Det er en spændende dag omkring kommunikation og forskning. Vi sigter mod at give talenterne andre og ekstra redskaber, som ikke nødvendigvis er del af deres sædvanlige curriculum med sigte mod at blive stærke forskere og forskningsledere. Det er dette seminar et eksempel på, forklarede Lars Hvilsted Rasmussen.

Paraderne nede og ærlig stemning

AAU Kommunikation stod for dagens program. Overskrifter gennem dagen var omdømme, presse, sociale medier, personlig gennemslagskraft, medietræning mm. Deltagerne arbejdede enkeltvis og i grupper omkring deres egne fortællinger om dem selv og deres forskningsprojekter.

Dagen blev fuldendt, da flere af deltagerne på egen krop i et studie mærkede at blive interviewet live til et kamera, med mikrofon, lys og en til tider stærk kritisk journalist foran sig.

Ifølge deltagernes feedback fandt de dagen værdifuld for deres videre færd som forskere.

- Det var en dag, hvor jeg oplevede en meget åben og ærlig stemning. Alle havde paraderne nede og vi har virkelig alle lært meget om vores egen fremtræden, siger Christina Brock, lektor ved Klinisk Institut.

Seminaret var et tilbud til 17 yngre talentfulde AAU-forskere, som tidligere i 2016 blev udvalgt til at modtage særlig støtte til at modne deres forskningsideer og i løbet af tre år at udvikle deres kompetencer som forskere og forskningsledere. De modtager støtte fra det særlige talentplejeprogram, der er etableret som en del af arbejdet med universitetets strategi Viden for verden.

10 nye AAU talenter er i december 2017 udvalgt af direktionen. Læs mere om dem her. Det er planen, at seminaret gentages igen næste år. Således får de netop udvalgte nye talenter samme mulighed.

Læs mere om AAU's talenter her.