AAU Update

Kandidatuddannelse i Muskuloskeletal Fysioterapi – præsentation af uddannelsen og de første dimittender

Kandidatuddannelse i Muskuloskeletal Fysioterapi – præsentation af uddannelsen og de første dimittender

Den første årgang dimitterer fra kandidatuddannelsen i muskuloskeletal fysioterapi på Aalborg Universitet i juni 2021. Den 4. juni kan du møde de første kommende dimittender og høre om uddannelsen.

Tidspunkt

04.06.2021 kl. 09.30 - 12.00

Beskrivelse

Gennem et spændende program vil vi give en række perspektiver på, hvordan kandidaterne kan bidrage til at udvikle kvalitet og varetage undersøgelse og behandling på et højt niveau. Forskellige kliniske samarbejdspartnere fortæller om deres erfaringer med de studerende og giver deres bud på forventninger til kandidaterne på arbejdsmarkedet. Du vil også opleve korte præsentationer af konkrete projekter, som de studerende har arbejdet med på uddannelsen – og du får naturligvis lejlighed til at stille spørgsmål vedr. uddannelsen. 

Program

09.30 - 9.35: Velkomst ved studieleder Mette Dencker 

09.35 - 10.00: Indlæg om uddannelsen ved konst. prodekan for uddannelse Trine Fink m.fl. 

10.00 - 10.15: Studerende præsenterer – del 1 

10.15 - 10.25: Pause  

10.25 - 10.35: Indlæg ved Inge Lunding Kjær, overlæge på Aalborg Universitetshospital, ortopædkirurgiens fod- og ankelsektor: Hospitalssektorens perspektiver og forventninger til kandidater i muskuloskeletal fysioterapi 

10.35 - 10.50: Studerende præsenterer – del 2 

10.50 - 11.00: Indlæg ved Troels Borup Andersen, fysioterapeut og leder af Aalborg Kommunes træningsenhed vest: Erfaringer med studerende på kandidatuddannelsen i muskuloskeletal fysioterapi og forventninger til fremtiden 

11.00 - 11.15: Studerende præsenterer – del 3 

11.15 - 11.20: Pause  

11.20 - 11.30: Indlæg ved Martin Bach Jensen, praktiserende læge og professor ved Center for Almen Medicin ved Aalborg Universitet: Kandidater i muskuloskeletal fysioterapi – en hjælp til almen praksis 

11.30 - 11.35: Indlæg om koblingen mellem forskning og uddannelse ved institutleder Kim Dremstrup 

11.35 - 11.50: Studerende præsenterer – del 4 

11.50 - 12.00: Spørgsmål og afrunding 

Hvis du vil høre detaljer om de konkrete projekter fra de studerende, kan du også deltage i mini-symposium med faglige præsentationer ved dimittender fra kl.12.30 -15.00 samme dag. Mini-symposiet kan også give inspiration, hvis du eller en kollega eller medarbejder overvejer videreuddannelse. Se program for eftermiddagens mini-symposium her (du skal bruge det samme zoom-link til eftermiddagens event). 

Praktisk information

Tilmelding er ikke nødvendigt - alle interesserede er velkomne. Del gerne dette event i dit netværk. 

Deltagerlink:

https://aaudk.zoom.us/j/62868912387

Passcode: 703765

OM KANDIDATERNES KOMPETENCER

En kandidat i muskuloskeletal fysioterapi har en bacheloruddannelse i fysioterapi og er med kandidatuddannelsen som overbygning et oplagt “fagligt fyrtårn”. Oplagte jobfunktioner kunne f.eks. være: fysioterapeut med opgaveglidningsfunktion, udviklingsterapeut eller udviklingsansvarlig terapeut. I alle tilfælde er det naturligt for kandidaterne at have fokus på komplekse patientforløb. Kandidaterne har stærke teoretiske kompetencer og arbejder naturligt med fokus på evidens for undersøgelser, diagnostik, interventioner og behandlinger inden for muskuloskeletal fysioterapi og smerter. De er også kompetente til at indgå i samarbejde med øvrigt sundhedsfagligt personale som læger, ergoterapeuter og plejepersonale.

Under uddannelsen har kandidaterne haft både haft patientkontakt, samarbejdet med kliniske samarbejdspartnere og opøvet stærke teoretiske kompetencer. Kandidaterne har brugt over halvdelen af studietiden i projektgrupper. Her har de selvstændigt identificeret og bearbejdet problemstillinger inden for muskuloskeletal fysioterapi. Projektgrupperne har selv haft ansvar for at tilrettelægge arbejdet og kandidaterne er dermed godt rustet til at indgå på en arbejdsplads efter uddannelsen – som projektleder i forbindelse med fx forskning eller udviklingsarbejde.

Kandidater i muskuloskeletal fysioterapi kan med fordel ansættes i private fysioterapiklinikker og i specialist- og opgaveglidningsfunktioner i kommuner, på hospitaler og i almene lægepraksisser. De kan også ansættes som undervisere på uddannelsesinstitutioner eller starte et ph.d.-studium.

Du kan få mere viden om uddannelsen i AAU's studieguide.

Arrangør

Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

Kontakt AAU

Har du spørgsmål vedr. arrangementskalenderen på AAU, kan du kontakte AAU Kommunikation

E-mail: aaukommunikation@adm.aau.dk